Virtual Reality Educatie

Virtual Reality inzetten op het gebied van educatie is uiterst effectief. Het is een compleet nieuwe manier van e-learning die vaak beter blijft hangen dan alleen het gebruik van tekst. Door onderwerpen compleet virtueel te maken, dompel je iemand letterlijk in het onderwerp. Hierdoor begrijpt de cursist de stof beter en wordt deze automatisch ook beter reproduceerbaar. Dus, waarom virtual reality? 

Je leert iets veel sneller door het te ervaren. Met virtual reality creëren we levensechte omgevingen die als de werkelijkheid aanvoelen. Je leert de lesstof door het zelf te doen en het zelf te ervaren. Efficiënter kan bijna niet.

Een fobie overwinnen, verdachte situaties herkennen of een virtuele agressieve klant? Ondanks dat de werelden virtueel zijn, reageert het lichaam op natuurlijke wijze. Een angstige situatie zorgt dan ook voor echte spanning in het lichaam. Virtual reality is daarom uitstekend te gebruiken ter voorbereiding op bijzondere situaties.

Als je zou moeten kiezen tussen 30 bladzijdes lezen over procedures of deze zelf beleven, dan is de keuze gauw gemaakt. Virtual reality motiveert mensen iets echt te leren.

In sectoren waar veel gewerkt wordt met trainingsacteurs is een virtual reality simulatie zeer kosteneffectief. In plaats van meerdere keren betalen voor verschillende sessies met een trainer, is er nu maar een enkele investering nodig voor een simulatie die keer-op-keer gebruikt kan worden.

Leer een motor repareren in Virtual Reality

Augmented Reality Educatie

Augmented Reality inzetten op het gebied van educatie werkt en dat hebben we inmiddels bewezen. Door nieuwe technieken is het mogelijk om een extra digitale 3D laag op bijna elke afbeelding te tonen zonder een aanpassing te doen. Op de afbeeldingen hiernaast is augmented reality toegepast op normale schoolboeken. Dus, waarom augmented reality? 

Door middel van augmented reality worden leerlingen, studenten of cursisten gemotiveerd om dingen te ontdekken. Wat gebeurt er op welk moment en waarom? Door middel van de 3D animatie komen ze erachter.

Leren met behulp van AR en VR is een goed voorbeeld van aanschouwelijk leren. Niet iedereen kan zich namelijk even makkelijk iets inbeelden bij een stuk tekst of afbeelding. Sommige onderwerpen zijn te ingewikkeld om in één tekening of 2D film uit te beelden. Met behulp van deze technieken kun je een onderwerp in 3D uitleggen, iets wat veel effectiever werkt.

Een beleving blijft beter hangen. Als we van de lesstof een beleving kunnen maken, dan zal deze als het goed is ook beter moeten blijven hangen. De 3D-animaties zijn volledig toegespitst op de belevingswereld. Door te ervaren en te doen, worden cursisten geprikkeld en gaat het leren efficiënter

Augmented reality zorgt ervoor dat cursisten interactief omgaan met het onderwerp. Door een combinatie te maken van de fysieke wereld en digitale wereld krijg je een geheel nieuwe en effectieve manier van leren. Je moet bijvoorbeeld het boek draaien om de andere kant te zien van het 3D model.

Wat we in deze sector al hebben bereikt

Samen met één van de grootste educatieve uitgeverijen van Nederland hebben we een flinke stap gemaakt in het digitaliseren en leuker maken van het onderwijs. Met een uitgebreide pilot in verschillende klassen en op verschillende niveau’s, hebben we kunnen aantonen dat augmented reality het leren leuker en efficiënter maakt. Ook zijn we gestart met een grootschalige uitrol van het educatieve project ‘Edumara‘.

De kosten

Uiteraard zijn kosten belangrijk in dit hele traject. Het echter erg lastig te bepalen wat een traject uiteindelijk gaat kosten. Dit heeft te maken met de complexiteit, front-end en back-end wensen etc. etc. We kunnen het volgende in ieder geval wel vertellen:

 

  • Kosten beginnen vanaf €1250,-
  • Consultancy traject zit hierbij inbegrepen
  • Meerdere reviewmomenten en voortgang via Trello inbegrepen
  • Optie tot eigen applicatie in appstores (Android/iOS)
  • Gratis advies via de telefoon

Wat kunnen we voor jou betekenen?

9 + 2 =