AR of VR als gebruiksaanwijzing

Een instructie raadplegen gaat vaak nog via een papieren gebruiksaanwijzing of via een pdf op het internet. Dat verandert vanaf nu. Met augmented reality kun je instructies direct over het product heen leggen en aanvullende informatie tonen.  Dit zorgt voor een groter gebruikersgemak en werkt ook nog eens kosteneffectief.

Projecteer de instructies met behulp van augmented reality over het product heen. Zo is het per onderdeel in één oogopslag duidelijk wat er allemaal mogelijk is en hoe het werkt. De instructies worden zo beter en makkelijker begrepen.

Als er tutorialvideo’s beschikbaar zijn, dan kun je deze integreren. Je kunt vanuit de app direct doorlinken naar deze content.

Vaak weten klanten niet welke accessoires er bij hun product horen. Je kunt deze accessoires middels de digitale omgeving beschikbaar stellen. Link je webshop direct aan de app om extra aankopen te stimuleren.

Zit er bij elk product een aparte instructie? Bundel deze dan in een digitale database en bespaar op de printkosten. Zo ben je niet alleen milieubewust bezig, je bespaart daarnaast ook geld.

AR gebruiksaanwijzing

AR of VR als on-demand handleiding

Instructie AR

Het is onmogelijk voor een monteur om alle apparaten uit het hoofd te kennen. Daarom wordt er vaak vertrouwd op een database met handleidingen waarin de essentiële informatie staat om iets uit en in elkaar te schroeven. Met augmented reality digitaliseer je deze database en zorg je ervoor dat er veel efficiënter gewerkt kan worden. 

Een handleiding on demand die met een tablet bekeken kan worden. Instructies worden op locatie direct getoond op het apparaat. Dit kan variëren van een lift tot aan een generator. De meest essentiële informatie kan in één oogopslag bekeken worden.

Ga sneller aan de slag. De tijd die nu nodig is voor het opzoeken van de juiste bladzijde, kan nu gebruikt worden om aan de slag te gaan. Opdrachten kunnen zo sneller afgehandeld worden.

Komt de monteur er niet uit? Dan bestaat de mogelijkheid om hulp op afstand in te schakelen. Een collega met met meer ervaring kan vervolgens live meekijken om tips te geven.

Het interpreteren van een gebruiksaanwijzing kan weleens verkeerd gaan. Door middel van augmented reality behoort dat tot de verleden tijd. De verschillende onderdelen van het apparaat worden op de tablet digitaal gelabeld en hebben allemaal hun eigen kleur.

Wat we in deze sector al hebben bereikt

We zijn gestart met een online database van handleidingen. Deze op maat gemaakte applicatie wordt binnenkort gelanceerd en geeft merken de mogelijkheid om een digitale AR handleiding te tonen op hun producten.

De kosten

Uiteraard zijn kosten belangrijk in dit hele traject. Het echter erg lastig te bepalen wat een traject uiteindelijk gaat kosten. Dit heeft te maken met de complexiteit, front-end en back-end wensen etc. etc. We kunnen het volgende in ieder geval wel vertellen:

  • Kosten beginnen vanaf €1250,-
  • Consultancy traject zit hierbij inbegrepen
  • Meerdere reviewmomenten en voortgang via Trello inbegrepen
  • Optie tot eigen applicatie in appstores (Android/iOS)
  • Gratis advies via de telefoon

Wat kunnen we voor jou betekenen?

5 + 7 =