AR of VR in musea

Maak musea interactiever door smartphones strategisch in te zetten. Kunstliefhebber of niet, AR of VR amuseert iedereen door extra interactieve informatie te laten zien. Vertel de verhalen achter de museumstukken en laat deze tot leven komen met behulp van deze geweldige techniek. Dus, waarom zou je augmented reality of virtual reality gebruiken in het museum?

Toon extra informatie aan bezoekers die daarin geïnteresseerd zijn. Door gebruik te maken van de smartphone kunnen bezoekers de museumstukken scannen. Er wordt vervolgens een digitale informatielaag overheen geprojecteerd. Op een interactieve manier kunnen bezoekers hierdoor meer te weten komen over een schilderij of kunnen ze bijvoorbeeld een zwart-wit foto in kleur bekijken.

Vaak is er online veel informatie beschikbaar over een museumstuk. Dit kunnen aanvullende documenten, artikelen of films zijn. Met behulp van augmented reality is het mogelijk om dit materiaal direct te laten zien.

Zodra je meer informatie wil tonen zonder AR of VR, zal je extra informatieborden moeten plaatsen. Met deze technieken is dat niet nodig. Je kunt bezoekers ongelimiteerd informatie geven over elk stuk binnen het museum zonder dat je er extra materialen omheen hoeft te plaatsen.

Je geeft de bezoekers met deze techniek een nieuwe vorm van beleving. Een extra digitale wereld bovenop de werkelijkheid die alles vertelt over een object. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in combinatie met een voice-over, een spectaculaire guided tour organiseren voor je bezoekers.

Wat we in deze sector al hebben bereikt

We hebben een pilotapplicatie ontworpen en deze getest bij verschillende doelgroepen waarop erg enthousiast is gereageerd. De bedoeling was om musea interactiever maken door smartphones strategisch in te zetten. Door de smartphone laagdrempelig en centraal in te zetten, stimuleren we bezoekers om meer te weten te komen over bezienswaardigheden.

De kosten

Uiteraard zijn kosten belangrijk in dit hele traject. Het echter erg lastig te bepalen wat een traject uiteindelijk gaat kosten. Dit heeft te maken met de complexiteit, front-end en back-end wensen etc. etc. We kunnen het volgende in ieder geval wel vertellen:

  • Kosten beginnen vanaf €1250,-
  • Consultancy traject zit hierbij inbegrepen
  • Meerdere reviewmomenten en voortgang via Trello inbegrepen
  • Optie tot eigen applicatie in appstores (Android/iOS)
  • Gratis advies via de telefoon

Wat kunnen we voor jou betekenen?

3 + 3 =