Maak kennis met ART. Een interactieve applicatie gemaakt voor musea.

Uw bezoekers zien extra informatie met behulp van Augmented Reality.

Welkom bij ART.

ART wil musea interactiever maken door smartphones strategisch in te zetten. Kunstliefhebber of niet, ART amuseert iedereen door extra interactieve informatie te laten zien. De afkorting ART staat voor: Augmented Reality Theorie.

ART is een mobiele applicatie en werkt heel simpel: scan het object en er wordt extra informatie getoond. Op een interactieve manier kunnen bezoekers hierdoor meer te weten komen over een schilderij of kunnen ze bijvoorbeeld een zwart-wit foto in kleur bekijken.


Voor wie is ART?

ART richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst of andere bezienswaardigheden. ART wil dat men leert door te kijken en door te doen. ART is er voor iedereen die op een laagdrempelige manier extra informatie wil zien.

Ondanks dat ART voor iedereen is, heeft het een zwak voor de jongere doelgroep. Door de smartphone laagdrempelig en centraal in te zetten, probeert ART deze doelgroep te stimuleren om meer te weten te komen over bezienswaardigheden.Hoe kunt u als museum ART inzetten?

ART is praktisch in te zetten in bijna alle velden en is erg simpel te gebruiken. ART kan zich aanpassen op de huisstijl van het museum. We kunnen er zelfs een eigen app van maken.

Door middel van stickers, stijlvolle bordjes en een folder kunt u aangeven welke kunstobjecten gescand kunnen worden door ART.  ART bordjes worden meegeleverd bij elk object.


Hoe herkent ART onze objecten?

ART wil zijn werk graag zo goed mogelijk doen. Daarvoor heeft ART hoge resolutie foto’s nodig van het object dat gescand moet kunnen worden. In de eerste instantie kunt u deze zelf aanleveren, maar als dit niet lukt dan komen wij deze op locatie maken.

De informatie die tevoorschijn moet komen levert u zelf aan. We nemen deze informatie samen door om het vervolgens te implementeren in de applicatie. ART is daarna klaar om gebruikt te worden op locatie.