AR of VR als gebruiksaanwijzing

Een instructie raadplegen gaat vaak nog via een papieren gebruiksaanwijzing of via een pdf op het internet. Dat verandert vanaf nu. Met augmented reality kun je instructies direct over het product heen leggen en aanvullende informatie tonen.  Dit zorgt voor een groter gebruikersgemak en werkt ook nog eens kosteneffectief.

Projecteer de instructies met behulp van augmented reality over het product heen. Zo is het per onderdeel in één oogopslag duidelijk wat er allemaal mogelijk is en hoe het werkt. De instructies worden zo beter en makkelijker begrepen.

Als er tutorialvideo’s beschikbaar zijn, dan kun je deze integreren. Je kunt vanuit de app direct doorlinken naar deze content.

Vaak weten klanten niet welke accessoires er bij hun product horen. Je kunt deze accessoires middels de digitale omgeving beschikbaar stellen. Link je webshop direct aan de app om extra aankopen te stimuleren.

Zit er bij elk product een aparte instructie? Bundel deze dan in een digitale database en bespaar op de printkosten. Zo ben je niet alleen milieubewust bezig, je bespaart daarnaast ook geld.

AR gebruiksaanwijzing

AR of VR als on-demand handleiding

Instructie AR

Het is onmogelijk voor een monteur om alle apparaten uit het hoofd te kennen. Daarom wordt er vaak vertrouwd op een database met handleidingen waarin de essentiële informatie staat om iets uit en in elkaar te schroeven. Met augmented reality digitaliseer je deze database en zorg je ervoor dat er veel efficiënter gewerkt kan worden. 

Een handleiding on demand die met een tablet bekeken kan worden. Instructies worden op locatie direct getoond op het apparaat. Dit kan variëren van een lift tot aan een generator. De meest essentiële informatie kan in één oogopslag bekeken worden.

Ga sneller aan de slag. De tijd die nu nodig is voor het opzoeken van de juiste bladzijde, kan nu gebruikt worden om aan de slag te gaan. Opdrachten kunnen zo sneller afgehandeld worden.

Komt de monteur er niet uit? Dan bestaat de mogelijkheid om hulp op afstand in te schakelen. Een collega met met meer ervaring kan vervolgens live meekijken om tips te geven.

Het interpreteren van een gebruiksaanwijzing kan weleens verkeerd gaan. Door middel van augmented reality behoort dat tot de verleden tijd. De verschillende onderdelen van het apparaat worden op de tablet digitaal gelabeld en hebben allemaal hun eigen kleur.

Idee in gedachten? Laat ons meedenken! Plan een koffiemomentje in.


Koffiemoment inplannen
Let op! Op dit moment gaat er een website rond waarbij er onder de naam Avrge International groothandelartikelen worden verkocht (https://avrgeintholding-bv.nl/). Ondanks het feit dat onze gegevens worden gebruikt, zijn wij op geen enkele wijze aan deze website verbonden. / Currently there is a website selling wholesale items under the name Avrge International (https://avrgeintholding-bv.nl/). Although our data is being used, we are in no way affiliated with it.