AR of VR in musea

Kunst is interessant, tenminste als je weet wat de kunstenaar wilde uitbeelden. Dit is niet altijd even duidelijk waardoor sommige mensen kunst wel bekijken, maar niet begrijpen. Met onze augmented reality laag laten we de betekenis van een kunstwerk zien. Een digitale informatieve laag verschijnt zodra je een smartphone erop richt. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier informatie verkrijgen over het museumstuk. Klik op de tabbladen hieronder om de voordelen van augmented reality in musea te bekijken.

Toon extra informatie aan bezoekers die daarin geïnteresseerd zijn. Door gebruik te maken van de smartphone kunnen bezoekers de museumstukken scannen. Er wordt vervolgens een digitale informatielaag overheen geprojecteerd. Op een interactieve manier kunnen bezoekers hierdoor meer te weten komen over een schilderij of kunnen ze bijvoorbeeld een zwart-wit foto in kleur bekijken.

Vaak is er online veel informatie beschikbaar over een museumstuk. Dit kunnen aanvullende documenten, artikelen of films zijn. Met behulp van augmented reality is het mogelijk om dit materiaal direct te laten zien.

Zodra je meer informatie wil tonen zonder AR of VR, zal je extra informatieborden moeten plaatsen. Met deze technieken is dat niet nodig. Je kunt bezoekers ongelimiteerd informatie geven over elk stuk binnen het museum zonder dat je er extra materialen omheen hoeft te plaatsen.

Je geeft de bezoekers met deze techniek een nieuwe vorm van beleving. Een extra digitale wereld bovenop de werkelijkheid die alles vertelt over een object. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in combinatie met een voice-over, een spectaculaire guided tour organiseren voor je bezoekers.

[bais_before_after before_image=”http://www.avrge.com/wp-content/uploads/2016/12/DrTulpOnBewerkt.png” after_image=”http://www.avrge.com/wp-content/uploads/2016/12/DrTulpBewerktMob.png”]

Idee in gedachten? Laat ons meedenken! Plan een koffiemomentje in.


Koffiemoment inplannen
Let op! Op dit moment gaat er een website rond waarbij er onder de naam Avrge International groothandelartikelen worden verkocht (https://avrgeintholding-bv.nl/). Ondanks het feit dat onze gegevens worden gebruikt, zijn wij op geen enkele wijze aan deze website verbonden. / Currently there is a website selling wholesale items under the name Avrge International (https://avrgeintholding-bv.nl/). Although our data is being used, we are in no way affiliated with it.